نان روزانه

کلام امروز: اول پطرس ۱: ۳ | مطالعهٔ کتاب مقدس: رومیان ۸: ۱۸ - ۲۵

امید زنده

«متبارک باد خدا و پدر خداوند ما عیسی مسیح که از رحمت عظیم خود، ما را به واسطۀ رستاخیز عیسی مسیح از مردگان، تولّدی تازه بخشید، برای امیدی زنده»

اول پطرس ۱: ۳

یکی از نام‌های خداوند متعال «خدای امید» است. ایمان مسیحی نیز در گرو امید به «…وطنی نیکوتر یعنی وطن سماوی» (عبرانیان ۱۱: ۱۶) است. نیز، امید به نو‌شدن جهانی که لابدِ از صیرورت و انقضاست. امید مسیحی بر بنیان اعتماد به وفاداری و امانت خداوند و ایمان به وعده‌های اوست که آینده را تضمین می‌کند.

انسان به تجربه آموخته است در دنیایی زندگی می‌کند که عدم قطعیت جبلی آن است. بنابراین، نمی‌تواند به توانایی خود برای به‌دست‌آوردن آینده‌ای مطمئن، حقیقی و ابدی اطمینان داشته باشد. از این دریچه، مسیحیان دریافته‌اند که تنها منبع حقیقی قطعیت و اطمینان که می‌تواند نور امیدی به روی آینده‌ای مطمئن بگشاید، امید به خدای متعال است. امید کلیسا نیز بر ایمان به تحقق وعدهٔ بازگشت مسیح و تحقق تمامی وعده‌های خداست. امید به معاد جسمانی و تحقق کامل ملکوت خداوند.

کتاب مکاشفهٔ یوحنای قدیس چشم‌اندازی کاملاً اعجاب‌انگیز و امید‌بخش برای آیندهٔ جهان ترسیم می‌کند. نویسندهٔ مکاشفه، فارغ از وعده‌های فردی برای تفقد و نجات کلیسا، بر امید مبارک دیگر تأکید می‌نماید: زمین مدت‌ها است که برای انسان بهشت برین نیست؛ زیرا گناه سبب شد تا زمینی که گرفتار لعنت شده است، احیا شود. «…و دیدم آسمانی جدید و زمینی جدید، چونکه آسمان اول و زمین اول درگذشت…» (مکاشفه۲۱: ۱)

انسان هبوط کرده، زمین که در آن متوطن است را با خودخواهی و بی‌حکمتی به زوال کشانده است. هر روزه خبرهای ناگوار از نابودی جنگل‌ها، انقراض حیوانات و آلودگی هوا کام هر شنونده‌ای را تلخ می‌سازد. اما، وعدهٔ عالی این است که خدا اراده فرموده است تا علاوه بر انسان‌ها، زمین و آسمان نیز در نجات توسط عیسی مسیح سهیم شوند. «زیرا اینک من آسمانی جدید و زمینی جدید خواهم آفرید و چیزهای پیشین بیاد نخواهد آمد و به‌خاطر نخواهد گذشت». (اشعیا ۶۵: ۱۷)

 

مطالعهٔ کتاب مقدس

اول پطرس ۱: ۳

متبارک باد خدا و پدر خداوند ما عیسی مسیح که از رحمت عظیم خود، ما را به واسطۀ رستاخیز عیسی مسیح از مردگان، تولّدی تازه بخشید، برای امیدی زنده

رومیان ۸: ۱۸ - ۲۵

جلال آینده
۱۸در نظر من، رنجهای زمان حاضر در قیاس با جلالی که در ما آشکار خواهد شد، هیچ است. ۱۹زیرا خلقت با اشتیاق تمام در انتظار ظهور پسران خداست. ۲۰زیرا خلقت تسلیم بطالت شد، نه به خواست خود، بلکه به ارادۀ او که آن را تسلیم کرد، با این امید که ۲۱خودِ خلقت نیز از بندگی فساد رهایی خواهد یافت و در آزادی پرجلال فرزندان خدا سهیم خواهد شد.
۲۲ما می‌دانیم که تمام خلقت تا هم‌اکنون از دردی همچون درد زایمان می‌نالد. ۲۳و نه تنها خلقت، بلکه خود ما نیز که از نوبر روح برخورداریم، در درون خویش ناله برمی‌آوریم، در همان حال که مشتاقانه در انتظار پسرخواندگی، یعنی رهایی بدنهای خویش هستیم. ۲۴زیرا با همین امید نجات یافتیم. امّا امیدی که به دست آمد، دیگر امید نیست. چگونه کسی می‌تواند به امید چیزی باشد که آن را یافته است؟ ۲۵امّا اگر به چیزی امیدواریم که هنوز ندیده‌ایم، بردبارانه انتظارش را می‌کشیم.

مطالب جدید

دیدگاه شما در مورد این مطلب:
این دیدگاه به‌طور خصوصی برای ما فرستاده می‌شود. بنابراین، مشخصات شما «کاملاً» محفوظ است.