معاد جسمانی
«یعنی خداوندمان عیسی مسیح… بدنهای حقیر ما را تبدیل خواهد کرد تا به شکل بدن پرجلال او درآید.» فیلیپیان ۳: ۲۰ – ۲۱
اعتقادنامهٔ نیقیه با این کلمات پایان مییابد: «… ما رستاخیز مردگان و زندگیِ جھانِ آینده را در انتظاریم.»
ایمان به معاد جسمانی از اصول بنیادین ایمان مسیحی است. مسیحیان بر این باور هستند که مسیح با مرگ خویش ذات مرگ را دگرگون کرد. مرگی که پایان بود، اینک در مسیح عیسی آغاز گردیده است.
مرگی که نابودکنندهٔ حیات بود، اینک در مسیح عیسی ابتدای حیات نوین است. مرگی که دوری از خدا بود، اینک در مسیح عیسی راهی بهسوی اتحاد با خداست.
مسیح انسان را به تمامیت نجات بخشید. بدین معنی که نه تنها روح آدمی را نجات بخشید، بلکه کلیت انسان را که مجموعهای از روح و جسم است، بهصورت یک وجود واحد نجات بخشید.
عیسی مسیح «بدنی بشری» (کولسیان ۱: ۲۲) بر خود گرفته، زیر شریعت موسی قرار گرفت (غلاطیان ۴:۴) و بهشکل «صورت جسم گناه» (رومیان ۳:۸) «در راه ما لعنت» (غلاطیان ۱۳:۳) ) و «برای ما گناه شد» (۲قرنتیان ۲۱:۵) و مرد.
او با مرگ خویش گناه را یک بار برای همیشه در تن خویش معدوم ساخت. لذا، لعنت شریعت که به حسب ناتوانی انسان در پیروی کامل از آن به لعنت تبدیل شده بود را به برکت تبدیل ساخت تا «عداوت یعنی شریعت احکام را که در فرایض بود، به جسم خود نابود ساخت تا که مصالحه کرده…» (افسسیان ۱۵:۲)، ما را از بندگی گناه و مرگ رهانیده و در خود گرفته، و در رستاخیز خویش به جسم تبدیلشده شریک ساخته است.
به همین جهت، تمام کسانی که به مسیح ایمان دارند و با وی متحد هستند، از طریق اتحاد با او قادرند بر تمامی نیروهایی که آنان را در قید بندگی نگاه داشته است، یعنی شریعت، گناه و مرگ غلبه یابند.
جسم ما مادامی که بر زمین هستیم شأن و منزلت حقیقی خود را باز نمییابد، بلکه این بند جسم آلوده به گناه تنها پس از مرگ است که به بدنی جلال یافته تبدیل خواهد گردید. بدنی همچون بدن جلال یافتهٔ مسیح که فساد و تباهی به آن راه نخواهد داشت: «که شکل جسد ذلیل ما را تبدیل خواهد نمود تا بهصورت جسد مجید او مصور شود، بر حسب عمل قوت خود که همه چیز را مطیع خود بگرداند.» (فیلیپیان ۳: ۲۱)
کلیسا با اشتیاق در انتظار بازگشت ثانوی مسیح است؛ زیرا که در آن روز بدنهای فانی ما «در لحظهای، در طرفهالعینی… مردگان، بیفساد خواهند برخاست و ما متبدل خواهیم شد.» (اول قرنتیان ۱۵: ۵۲)
Bible Study
فیلیپیان ۳: ۲۰ – ۲۱
۲۰حال آنکه ما تَبَعۀ آسمانیم و با اشتیاقِ تمام انتظار میکشیم که نجاتدهنده، یعنی خداوندمان عیسی مسیح، از آنجا ظهور کند. ۲۱او با نیرویی که وی را قادر میسازد تا همه چیز را به فرمان خود درآورد، بدنهای حقیر ما را تبدیل خواهد کرد تا به شکل بدن پرجلال او درآید.