مراقبت از ایمان یکدیگر
«کسی را که ایمانش ضعیف است، بپذیرید، بی آنکه دربارهٔ مسائل مورد تردید، حکم صادر کنید.»
رومیان ۱۴: ۱
نکاتی که پولس رسول برای زندگی عملی مسیحیان کلیسای روم در بابهای ۱۲ تا اواسط باب ۱۵ نامهٔ خود تعلیم داده است، بهطور کلی به شکلی خلاصه و مجمل بیان شدهاند. ولی از باب ۱۴ تا نیمههای باب ۱۵، پولس تعلیم خود را تنها بر یک موضوع متمرکز میکند. در این قسمت، پولس اختلافِنظر دو گروه از مسیحیان را مورد توجه بسیار قرار داده، هر دو طرف درگیری را به اتخاذ موضعی متعادل در این خصوص فرا میخواند. اما، سؤال اینجاست که چرا پولس تصمیم گرفت که به موضوعی بهظاهر پیشپاافتاده تا این اندازه توجه نشان دهد؟
احتمالاً یکی از دو گروهی که در این اختلاف نظر درگیر بودند، مسیحیان یهودینژادی بودند که به دلیل دورافتادن از جامعهٔ یهودی، به گوشت حیواناتی که مطابق با آیین یهود ذبح میشد، دسترسی نداشتند و به همین خاطر گیاهخواری را پیشه کرده بودند. در مقابل، مسیحیان دیگری در کلیسای روم بودند که بهخاطر زمینهٔ غیریهودی، برای خود محدودیتی در خوردن انواع خوراکها قائل نمیشدند. مشکل اساسی در این بود که گروه اول دیگران را برای خوردن خوراکهایی که از نظر آنها نجس محسوب میشد، محکوم میکردند و در مقابل، گروه دوم ایمان گروه اول را ضعیف میدانسته و آنها را تحقیر میکردند. پولس دیدگاه این دو گروه نسبت به یکدیگر را تهدیدی جدی برای سلامت کلیسا بشمار آورده، از هر دو طرف میخواهد که از قضاوت باورهایی که بر ایمان مسیحی تأثیری ندارد دست برداشته و یکدیگر را بهعنوان فرزندان یک خدا مورد احترام و محبت قرار دهند.
درعینحال، پولس گروه دوم را دعوت میکند که حتی اگر لازم باشد، آزادی خود در خوردن را محدود کنند تا بدینوسیله برادران خود را مورد محبت قرار داده، سبب آزار آنها نشوند؛ چرا که زیستن در صلح و صفا در جهت بنای ایمان یکدیگر سبب خشنودی خدا خواهد شد.
در یک جمع بندی کلی، میتوان دید که پولس تأثیر منفی این اختلافِنظر را از دو جهت بسیار جدی میبیند. نخست آنکه عدم توجه به رفع این مشکل سبب خواهد شد که غیرمسیحیان بهخاطر این اختلافِنظر، مسیحیان را مورد قضاوت قرار داده، در مورد پیام اصلی مسیحیت نیز بدگویی کنند. ولی نگرانی بزرگتر پولس این است که اختلافِنظر موجود اتحاد کلیسا مورد تهدید قرار بدهد، همان اتحادی که باید سبب جلال نام خدا شود.
Bible Study
رومیان ۱۴: ۱
کسی را که ایمانش ضعیف است، بپذیرید، بیآنکه دربارۀ مسائل مورد تردید، حکم صادر کنید.