Today's word: رومیان ۳: ۲۰ | Bible Study: رومیان ۳: ۱ - ۲۰

شریعت خدا و نجات بشر

زیرا هیچ بشری با به جا آوردن اعمال شریعت، در نظر خدا پارسا شمرده نمی‌شود، بلکه شریعتْ گناه را به ما می‌شناساند.

رومیان ۳: ۲۰

 

زمان مناسب و کاملی که خدا برای فرستادن پسر خود به جهان انتخاب کرد، سبب شد که پیام آزادی‌بخش انجیلِ حیات از قدرت و نفوذی مضاعف برخوردار شود. بت‌پرستان حق‌جویی که اسیر عقاید پوچ و بی‌معنی بودند، به‌ناگاه با این پیام آزادی‌بخش روبه‌رو شدند که مسیحای موعود یهود در شخص عیسی پا به جهان ما نهاده است. همچنین، آنان دریافتند که عیسی در اقتدار الهی و ابدی خود، به هرکس که ایمان آوَرَد قدرت اطاعت کامل از شریعت خدا را عطا خواهد کرد.

از یک‌سو، این پیام برای آن گروه از یهودیانی که اجرای شریعت را ضامن رستگاری خود می‌دیدند، به‌هیچ‌وجه خبر خوشایندی نبود. اما از سوی دیگر، تا کنون خبری خوش‌تر از این به گوش غیر‌یهودیان بت‌پرست نرسیده بود؛ چرا که نجات از مجازات گناه و تقرب به حضور خدای خالق و یگانهٔ یهودیان، بدون نیاز برای پیوستن به آیین دشوار  یهود، تنها از طریق ایمان و تسلیم به خداوندی مسیح به آنها ارزانی شده بود.

بدین ترتیب، مادامی که یهودیان فخر می‌فروختند به شریعت کاملی که از خدا دریافت کرده بودند، پولس که خود یک یهودی زاده بود، به همه اعلام می‌کرد که شریعت از هیچ ارزشی برای رستگار‌کردن انسان و غلبهٔ او بر گناه برخوردار نیست؛ چرا که گناه بر تمامی بشر، منجمله یهودیان، سلطه پیدا کرده است و هیچ‌کس در نظر خدا پارسا نیست. پولس برای متقاعد‌کردن یهودیان، از سخنان داوود، بزرگ‌ترین پادشاه یهود وام می‌گیرد که: «همه گمراه گشته‌اند، و با هم باطل گردیده‌اند. نیکوکای نیست، حتی یکی.» (مزمور ۱۴: ۳)

پذیرش این تعلیم برای بسیاری از یهودیان که تمامی تاریخ و هویت آنها به شریعت گره خورده بود، ناممکن به‌نظر می‌رسید. اما، آیا به‌راستی پولس سعی بر این داشت که ارزش شریعت را تنزل داده، آن را بی‌اعتبار کند؟ به‌راستی که چنین نبود. تنها نگرانی پولس، درک ناقص یهودیان از مقصود خدا برای اعطای شریعت و کاربرد اشتباه آنان از این هدیهٔ خدا بود. شریعت، بیانگر معیارهای عالی خدا بود که انسان با سنجیدن خود با آن می‌توانست به نقص و گناه خود پی ببرد. یهودیان به عوض نگریستن خود در آینهٔ شریعت و پی‌بردن به سیرت گناه آلود خود، این آینه را ضامن نجات خویش قرار داده بودند.

 

Bible Study

رومیان ۳: ۲۰

زیرا هیچ بشری با به جا آوردن اعمال شریعت، در نظر خدا پارسا شمرده نمی‌شود، بلکه شریعتْ گناه را به ما می‌شناساند.

رومیان ۳: ۱ - ۲۰

امین بودن خدا
۱پس مزیّت یهودی بودن چیست و ختنه را چه ارزشی است؟ ۲بسیار از هر لحاظ. نخست آنکه کلام خدا بدیشان به امانت سپرده شده است.
۳امّا اگر برخی از آنان امین نبودند، چه باید گفت؟ آیا امین نبودن آنها، امانت خدا را باطل می‌سازد؟ ۴به هیچ روی! حتی اگر همۀ انسانها دروغگو باشند، خدا راستگو است! چنانکه نوشته شده است:
«از این رو، چون سخن می‌گویی، برحقی،
و چون داوری می‌کنی، غالب می‌آیی.»
۵امّا اگر نادرستی ما درستی خدا را بیشتر آشکار می‌سازد، چه باید گفت؟ آیا خدا ظالم است آنگاه که بر ما غضب می‌کند؟ به شیوۀ انسان سخن می‌گویم. ۶به‌یقین چنین نیست. وگرنه خدا چگونه می‌توانست دنیا را داوری کند؟ ۷زیرا ممکن است کسی استدلال کند که «اگر با ناراستیِ من راستیِ خدا آشکارتر می‌گردد و او بیشتر جلال می‌یابد، دیگر چرا من به عنوان گناهکار محکوم می‌شوم؟» ۸و چرا نگوییم: «بیایید بدی کنیم تا نیکویی حاصل آید»، چنانکه بعضی بر ما افترا زده، ادعا می‌کنند که چنین می‌گوییم؟ محکومیت اینان بس منصفانه است.
کسی پارسا نیست
۹پس چه باید گفت؟ آیا وضع ما بهتر از دیگران است؟ به هیچ روی! زیرا پیشتر ادعا وارد آوردیم که یهود و یونانی هر دو زیر سلطۀ گناهند. ۱۰چنانکه نوشته شده است:
«پارسایی نیست، حتی یکی.
۱۱هیچ‌کس فهیم نیست،
هیچ‌کس جویای خدا نیست.
۱۲همه گمراه گشته‌اند،
و با هم باطل گردیده‌اند.
نیکوکاری نیست،
حتی یکی.»
۱۳«گلویشان گوری است گشاده
و زبانشان به فریب سخن می‌گوید.»
«زهر افعی زیر لبهایشان است؛»
۱۴«دهانشان آکنده از نفرین و تلخی است.»
۱۵«پا‌هایشان برای ریختن خون شتابان است؛
۱۶هر کجا می‌روند، ویرانی و تیره‌بختی بر جای می‌گذارند،
۱۷و طریق صلح و سلامت را نمی‌شناسند.»
۱۸«ترس خدا در چشمانشان نیست.»
۱۹اکنون آگاهیم که آنچه شریعت می‌گوید خطاب به کسانی است که زیر شریعتند تا هر دهانی بسته شود و دنیا به تمامی در پیشگاه خدا محکوم شناخته شود. ۲۰زیرا هیچ بشری با به جا آوردن اعمال شریعت، در نظر خدا پارسا شمرده نمی‌شود، بلکه شریعتْ گناه را به ما می‌شناساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *