بشارت در اسارت
«شهر سراپا آشوب شد! مردم از هر سو هجوم آوردند و پولس را گرفته، از معبد بیرون کشیدند و بیدرنگ درهای معبد را پشت سرشان بستند.»
اعمال رسولان ۲۱: ۳۰
پولس رسول هیچگاه از مصائب و مشکلاتی که بهخاطر بشارت انجیل در آنها گرفتار میآمد روی بر نمیگردانید. او از هر موقعیتی برای اعلام نقشهٔ نجات خدا به مردم استفاده میکرد. پولس بر این ایمان و باور بود که تمام رویدادهای زندگی او توسط خدا برنامهریزی شده است. پس، شجاعانه به استقبال هر تهدید و خطری میشتافت تا به این وسیله بتواند افراد بیشتری را با پیام نجاتبخش انجیل آشنا کرده، جان آنها را از خطر هلاکت ابدی برهاند.
بههمینخاطر، پولس در سفر نهایی خود به اورشلیم که با هدایت روحالقدس در آن قدم نهاده بود، تمام اخطارها، منجمله نبوت نبی برجستهای چون آگابوس را نادیده گرفت تا مقصود خدا را به کمال در زندگی خود عملی کند (اعمال رسولان ۲۱: ۱۰ – ۱۱). لذا، پس از گرفتار شدنش در معبد به دست یهودیان افراطی و متعصب، هنوز هم اولویت او نه رهایی جان خویش، بلکه اعلام کلام حیاتبخش خدا به مردم بود. او بلافاصله پس از آنکه توسط سربازان از دست مردم خشمگین و مهاجم خلاصی یافت، از فرماندهٔ سربازان درخواست کرد که به او اجازه دهد تا با مردم صحبت کند. بهراستی، داشتن این اندازه غیرت، انرژی و البته محبت در پولس حیرتانگیز است. او که تا چند لحظهٔ پیش تا به پای مرگ از مردم کتک خورده بود، حال کوفته و نفسزنان قصد آن داشت که حقیقت را با بیان شهادت کارهای خداوند در زندگی شخصی خود به مردم اعلام کرده، آنان را قانع کند که بهخاطر تبعیت از رؤیای خداست که او به اعلام خبر خوش انجیل به تمامی ملل جهان مشغول است. حتی، در روز بعد نیز او قصد تکرار همین سخنان را در حضور شورای یهود داشت که کاهن اعظم با تکبر خود مانع این کار او شد.
اما، پولس بهخوبی میدانست که اینبار سفری بسیار متفاوت در پیش خواهد داشت، سفری که در اسارت و چه بسا در غلوزنجیر خواهد بود تا از این طریق بشارت نجاتبخش انجیل به مقامات و مردمی اعلام شود که بهصورت معمول فرصت شنیدن پیام انجیل را در کنیسه ها و کوچه و بازار ندارند. در نهایت، در این سفر طولانی، قلب امپراطوری، یعنی شهر رم، هدف نهایی خداوند بود (اعمال رسولان ۲۳: ۱۱).
Bible Study
اعمال رسولان ۲۱: ۳۰
شهر سراپا آشوب شد! مردم از هر سو هجوم آوردند و پولس را گرفته، از معبد بیرون کشیدند و بیدرنگ درهای معبد را پشت سرشان بستند.