در بخش سوم، به موضوع اشتباهات کودکان و نقش شما در روند اصلاح و یادگیری از این اشتباهات پرداختیم. قسمت سومِ درس ششم را «فهرست مطالب این مجموعه» انتخاب کنید. در این بخش به موضوعاتی از جمله: روش مذاکره با کودکان، نحوهٔ برنامه‌ریزی و چگونگی ادامهٔ رابطه بعد از تأدیب می‌پردازیم.

از مذاکره و مصالحه استفاده کنید

اگر کودکی بالغ و سرسخت دارید، می‌توانید از مذاکره و مصالحه استفاده کنید. بگذارید با یک مثال توضیح دهیم.

والدین: امشب نوبت تو است تا ظرف‌ها را بشویی، اما برایت یک پیشنهاد داریم. از آنجایی که تو فردا امتحان خیلی مهمی داری، می‌‌توانیم نوبتمان را با هم عوض کنیم. امشب ما ظرف‌ها را خواهیم شست و تو می‌توانی فردا شب این کار را انجام دهی، موافقی؟

از قبل برنامه‌ریزی کنید

بعضی اوقات شما به‌عنوان یک خانواده می‌توانید از یک موقعیت ناخوشایند، اجتناب کنید. هوشیار باشید! بسنجید و ببینید که آیا فرزند شما، گرسنه، تشنه و خسته است؟ آیا بیش از حد فعالیت کرده است؟ آیا شما به اندازه ٔکافی با فرزندتان وقت گذرانده‌اید؟

نیازهای جسمی و روحی برآورده نشده می‌تواند موجب رفتارهای اشتباه شود. فرزند خود را بشناسید. فعال باشید. قبل از اینکه به یک موضوع جدید بپردازید، انتظارات را فراهم کنید. زمانی که ما غافلگیر می‌شویم، بیش از حد نرمال واکنش نشان می‌دهیم و تصمیم‌گیری غیر‌منطقی خواهیم داشت. از کشمکش‌های طبیعی دوران کودکی مانند غذا، زمان خواب، موزیک و مشق شب سبقت بگیرید و برنامه‌ریزی کنید. 

رابطه را بلافاصله پس از تأدیب، اصلاح کنید

بسیاری اوقات بعد از تأدیب‌کردن کودک، احساساتِ برآشفته و آسیب دیده‌ای به‌وجود می‌آیند. این موضوع طبیعی است، ولی لازم است که در اسرع وقت در تلاش جهت ارتباط مجدد با فرزندتان باشید. احساسات خوشایند، با هم خوش‌بودن و همکاری‌کردن دلایل خوبی برای ارتباط برقرار‌کردن می‌باشند. هر دوی شما می‌توانید کشمکش‌ها را کنار بگذارید و از با‌هم‌بودن لذت ببرید. این کار زمان‌بَر است، اما ارزش تلاش‌کردن را دارد.

از «بایگانی خانوادگی ما»:

دخترمان، در طول سال‌های نوجوانی‌اش، مشکلات زیادی با مدرسه، دوستان، خانواده و خداوند داشت. او به‌شدت خشمگین می‌شد و ما احساس می‌کردیم رابطهٔ ما با دخترمان رو به زوال رفته بود. بنابراین شروع کردیم به اختصاص‌دادن زمان با او و به خصوص انجام کارهایی که او از انجام‌دادن آنها لذت می‌برد. ما توانسته بودیم بر کشمکش‌ها غلبه کنیم و بر روی ارزش‌های یکدیگر تمرکز کنیم. به مرور زمان، ارتباط با دخترمان بهتر شد و در طول دوران نوجوانی با ناسازگاری‌های کمتری مواجه شدیم.

  • روشی جدید امتحان کنید. در مورد موضوعی که قرار است تصمیم‌گیری شود، به فرزند خود دو انتخاب پیشنهاد بدهید. اجازه دهید فرزندتان آزادی انتخاب داشته باشد. با انجام این تمرین، کودک شما به‌زودی تشخیص خواهد داد که چه گزینه‌ای خوب به‌نظر می‌آید، همچنین با افزایش تجربه و اعتماد‌به‌نفس تصمیم‌گیری خواهد کرد.

آیاتی جهت دلگرمی

تعلیم و تربیت مسیحی مهیا کنید.

«و شما ای پدران فرزندان خود را خشمگین نسازید، بلکه آنان را با تعلیم و تربیت مسیحی تربیت کنید.» (افسسیان ۴:۶)

از کلماتی استفاده کنید که باعث ارتباط بین شما و فرزندتان می‌شود.

«پاسخ ملایم خشم را فرو می‌نشاند، امّا پاسخ سخت، خشم را بر می‌انگیزاند.» (امثال ۱:۱۵)

رابطهٔ والدینفرزندی را بعد از کشمکش، بازگردانید.

«مهمتر از همه، محبتتان نسبت به یکدیگر جدی و قوی باشد زیرا محبت گناهان زیادی را می‌پوشاند.» (اول پطرس ۸:۴)

«نسبت به یکدیگر مهربان و دلسوز باشید و چنان که خدا در شخص مسیح شما را بخشیده است، شما نیز یکدیگر را ببخشید.» (افسسیان۳۲:۴).

دیدگاه شما در مورد این مطلب:
این دیدگاه به‌طور خصوصی برای ما فرستاده می‌شود. بنابراین، مشخصات شما «کاملاً» محفوظ است.