روان درمانی برای افسردگی
افسردگی را میتوان با استفاده از روشهای پزشکی از جمله داروهای ضد افسردگی، الکتروشوک و یا روان درمانی مداوا کرد. از آنجایی که هدف این مقاله آشنایی شما با راههای مختلف روان درمانی است، چنانچه به اطلاعات بیشتری در مورد درمان پزشکی افسردگی نیاز داشتید، لطفاً به پزشک و یا روانپزشک خود مراجعه کنید.
حال به دو روش عمده روان درمانی که اغلب برای درمان افسردگی مؤثر هستند میپردازیم.
شاید تا بهحال عباراتی مانند «بهترین روش درمان» و یا «روشهای درمانی مبتنی بر شواهد» به گوشتان خورده باشد. این عبارات، به یک نوع خاص از درمان و معالجه اشاره دارند که تحقیقات روانشناسی تأثیرات آنها را اثبات کرده باشند. برای بیماری افسردگی، راههای درمانی که مبتنی بر شواهد هستند شامل شناخت درمانی، و رفتار درمانی میشود.
شناخت درمانی
شناخت درمانی یکی از مؤثرترین روشهای درمان در روانشناسی است. با استفاده از این نوع درمان، افراد یاد میگیرند چطور احساسات خود را با شناسایی و تغییر افکار و باورهای خود، تغییر دهند. افراد افسرده اغلب افکار و باورهای منفی در مورد خود، زندگی و آیندهشان دارند. این طرز فکر منفی، احساسات آنها را وخیمتر میکند. شناخت درمانی به فرد کمک میکند که افکار و باورهای ناسالم خود را شناسایی کرده و آنها رااصلاح کند.
رفتار درمانی
افراد افسرده اکثراً افرادی بیحال و بیانگیزه بهنظر میرسند. آنها اغلب تمایل دارند که در خانه بمانند و از بیرون رفتن و ارتباط با مردم دوری میکنند. در نتیجه آنها موقعیتهایی که باعث بهتر شدن احساساتشان میشوند را از دست میدهند. هدف رفتار درمانی شناخت و تغییر جنبههای رفتاری است که باعث تداوم و وخیمتر شدن افسردگی میشوند. بعضی از روشهای رفتاری شامل: تعیین هدف، برنامهریزی فعالیتها، آموزش مهارتهای اجتماعی و حلّ مسئله میباشند.
در خاتمه، شناخت درمانی و رفتار درمانی از جمله روشهایی هستند که اغلب اوقات در درمان افسردگی مؤثر میباشند. با توجه به وضعیت و نیاز فرد، گاهی ترکیبی از این دو روش (درمان شناختی- رفتاری) نیز ارائه میشود.
این مجموعه از مقالات جهت ارائه اطلاعات در مورد جنبههای شناختی و رفتاری افسردگی است. این مقالات همچنین شامل راهحلهایی است که به شما کمک میکنند کنترل و مدیریت بهتری بر احساسات خود داشته باشید.